Compromís de Sant Joan d’Alacant organitza i participa en el XIII sopar de setembre de la nit Estellés.

Sant Joan d'Alacant 08 de septiembre de 2023 El Comarcal de Alicante El Comarcal de Alicante
COMPROMIS SANT JOAN ACTE 9 SETEMBRE
COMPROMIS SANT JOAN ACTE 9 SETEMBRE

El Grup Compromís de Sant Joan d’Alacant organitza i participa en els  sopars que varen néixer com una iniciativa de l’escriptor Josep Lozano, que agafà la idea de la festa anual que es fa a Escòcia, la Burns supper, al voltant de l’escriptor Robert Burns. Lozano buscava “una festa que cohesionés la gent de la nostra cultura, els que parlem català, els qui parlem la mateixa llengua” i aquesta festa escocesa li donà la idea d’organitzar-ne una semblant a casa nostra. I va escollir Vicent Andrés Estellés “pel seu llenguatge, per la seua temàtica, i la seua proximitat en el temps”. 


Amb esta idea i gràcies a la iniciativa de Lozano, els Sopars Estellés s’han multiplicat per tot el  País Valencià, ja es fan al voltant de 150 sopars a tot el nostre país, durant el mes de setembre, mes de naixement del poeta Vicent Andrés Estellés. A Sant Joan un grup d’amics ens vàrem sumar a aquesta iniciativa des dels seus inicis al 2010, i ja van 13 edicions. Les Nits Estellés són moments per a la poesia i la música en valencià, on participen més d’un centenar de persones. 


Al sopar de Sant Joan d’Alacant de 2023 es realitzarà demà dissabte a partir de les 21:00 h. al restaurant Kiknos de la casa de cultura, on es llegiran poesies entre els assistents i es posarà en valor un dels nostres millors poetes de tots els temps, Vicent Andrés Estellés.


Compromís de Sant Joan d’Alacant organiza y participa en el XIII sopar de setembre de la nit Estellés.

El Grupo Compromís de Sant Joan d’Alacant organiza y participa en las cenas que nacieron como una iniciativa del escritor Josep Lozano, que cogió la idea de la fiesta anual que se celebra en Escocia, la Burns supper, sobre el escritor Robert Burns. Lozano buscaba “una fiesta que cohesionara la gente de nuestra cultura, los que hablamos catalán, los que hablamos la misma lengua”, i esta fiesta escocesa le dio la idea de organizar una parecida en nuestra casa. I escogió al poeta Vicent Andrés Estellés “por su lenguaje, por su temática, i la proximidad en el tiempo”.

Con esta idea i gracias a la iniciativa de Lozano, las cenas Estellés se han multiplicado por todo el País Valencià. Ya son alrededor de 150 municipios de nuestro país, durante el mes de septiembre, mes de nacimiento del poeta Vicent Andrés Estellés. En Sant Joan d’Alacant un grupo de amigos nos sumamos a esta iniciativa des de sus inicios, en el 2010, y ya van 13 ediciones. Las noches Estellés son momentos para la poesía i la música en valenciano, donde participan mas de un centenar de personas.

En la cena de Sant Joan de 2023 se realizará mañana sábado a partir de las 21:00 horas al restaurant Kiknos de la casa de cultura. Donde se leerán poesías entre los asistentes i se pondrá en valor a uno de nuestros mejores poetas de todos los tiempos, Vicent Andrés Estellés.

CLINICA DENTAL ESCODA 2023 MAYO

banner-web-gs-cerrajeros-2022 1140px

Te puede interesar

clinica dental doctora de la fuente banner

OPEN BLUE LAVANDERIA BANNER copia

BANNER-OPTICA-LLOIXA-2022

Banners-MARE-400x400

banner nucleo inmobiliaria 2022

logo acea sant joan asociacion 2022 felix copia mejor

  BANNER_300_x_300_CLINICA_DENTAL_DOCTORA_FUENTE

Lo más visto

banner-asesoria-berenguer-360x360