Compromís de Sant Joan d’Alacant, aconsegueix aprovar una moció en defensa del sector agrari valencià davant la greu situació que viu el sector al País Valencià

Política

Sant Joan d'Alacant 10 de febrero de 2024 El Comarcal de Alicante El Comarcal de Alicante
GRUPO MUNICIPAL COMPROMIS SANT JOAN JOAN RAMON Y BELIA 2024

Compromís de Sant Joan va presentar una moció al Ple de l’Ajuntament, el passat 31 de gener, en defensa del sector agrari valencià. Instant a la Conselleria d’Agricultura, a les autoritats portuàries del País Valencià, al Ministeri d’Agricultura i a les Autoritats Europees, majors controls i inspeccions en l’entrada de productes agraris de tercers països de fora de la Unió Europea, així com revocar les bonificacions de les taxes portuàries als cítrics procedent de països amb presència de plagues o malalties de quarantena.


Les protestes dels agricultors han anat creixent arreu d’Europa en els darrers mesos. I el malestar entre els agricultors valencians és cada vegada més accentuat. En declaracions del portaveu Municipal de Compromís, Joan Ramon Gomis: “Les reivindicacions dels agricultors de tota Europa són les mateixes. Estem davant una legislació europea, en matèria mediambiental, de limitació de fitosanitaris, benestar animal, límit de granges, etc. que penalitza la producció local a favor de països no europeus i per altre costat estem davant l’abandó dels governs estatals, que no ajuden al sector primari. Tot això ha provocat un augment espectacular dels costos dels aliments”.


Davant la situació que viu el camp europeu en general, i el Valencià, en particular, necessitem la implicació de totes les administracions públiques i sectors privats per tal de buscar el consens necessari que no acabe penalitzant als llauradors i treballadors del camp del nostre continent. Joan Ramon Gomis ha acabat advertint: “Si no posem remei a aquesta situació, podem acabar patint dos efectes no desitjats.  Europa pot acabar sent dependent de tercers països en qüestions d’aliments. I per altre costat aquests conflictes donen ales a les opcions polítiques populistes i feixistes, que utilitzen les solucions aparentment fàcils i ximples per tal d’adquirir protagonisme i suport popular. Dos efectes que cal evitar si volem continuar vivint en democràcies avançades”.


La moció va ser aprovada per amplia majoria del consistori, donada la importància dels fets i la transcendència social i mediàtica que esta tenint a tota Europa, i també al nostre País Valencià.

CLINICA DENTAL ESCODA 2023 MAYO

banner-web-gs-cerrajeros-2022 1140px

Te puede interesar

clinica dental doctora de la fuente banner

Cross Amanecer Campello - Grupo Brotons - 11 agosto 2024 Cartel

BANNER-OPTICA-LLOIXA-2022

Banners-MARE-400x400

banner nucleo inmobiliaria 2022

logo acea sant joan asociacion 2022 felix copia mejor

  BANNER_300_x_300_CLINICA_DENTAL_DOCTORA_FUENTE

Lo más visto

banner-asesoria-berenguer-360x360