Compromís de Sant Joan d’Alacant, presenta una moció per tal millorar els sous de les treballadores municipals del sector de la neteja i l’assistència domiciliaria a persones majors

Política

Sant Joan d'Alacant 06 de marzo de 2024 El Comarcal de Alicante El Comarcal de Alicante
VELIA PLANELLES CONCEJALA COMPROMIS SANT JOAN 2024

.El Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Sant Joan ha presentat una moció per tal de revisar i millorar el salari del personal de l’assistència a domicili de persones majors i personal de la neteja. L’enquesta anual d’estructura salarial del 2023 publicada per l’Institut Nacional d’Estadística certifica la desigualtat en la distribució salarial de les dones respecte als homes. Així, les dades més recents d’eixa enquesta afirmen que, de mitjana anual, els homes cobren 28.388,69 euros, mentre les dones cobren de mitjana anual 23.175,95 euros, és a dir, les dones cobren de mitjana anual el 81,6% del que cobren els homes. Dins el mercat laboral, podem veure com el 25% de les dones assalariades tenen uns guanys anuals iguals o inferiors a l’SMI, enfront del 10,7% dels homes. I quan ens fixem en les persones amb les retribucions més elevades veiem com sols accedeixen a aquests llocs el 0,07 de les dones, en canvi, accedeixen el 0,22% dels homes, una xifra que triplica la de les dones, confirmant-nos així el sostre de vidre, que impossibilita una igualtat real entre dones i homes.


 La pobresa té rostre de dona. L’escletxa salarial continua estant per damunt del 18,4%; els llocs de presa de decisions, que són els millors remunerats, estan ocupats bàsicament per homes i les tasques de cura i la llar, que són les pitjors remunerades, són assumides majoritàriament per dones. Aquest és el cas, possiblement entre altres, de les treballadores municipals dels SAD, la dependència i la neteja; fortament feminitzats i poc valorats econòmicament en els seus convenis. Si comparem els sous D’aquests sectors amb la resta de treballadors públics de l’ajuntament, comprovem la considerable diferència existent. Les treballadores de la dependència i del SAD realitzen un inestimable treball a favor de les nostres persones majors, donant-li assistència i empatitzant humanament amb les persones que cuiden; ¿I que seria de les nostres escoles, i per tant dels nostres fills i nets, si no es netejaren tots els dies? Aquests sectors ajuden clarament a una major qualitat de vida, situant-se entre els sectors més imprescindibles de la societat, com ho van demostrar durant la pandèmia, treballant sense descans i cuidant dels nostres pares, mares i familiars.


La Moció va ser aprovada pel plenari de l’ajuntament, que ara passarà a ser estudiada i preparada la seua aplicació.

CLINICA DENTAL ESCODA 2023 MAYO

banner-web-gs-cerrajeros-2022 1140px

Te puede interesar

clinica dental doctora de la fuente banner

Cross Amanecer Campello - Grupo Brotons - 11 agosto 2024 Cartel

BANNER-OPTICA-LLOIXA-2022

Banners-MARE-400x400

banner nucleo inmobiliaria 2022

logo acea sant joan asociacion 2022 felix copia mejor

  BANNER_300_x_300_CLINICA_DENTAL_DOCTORA_FUENTE

Lo más visto

banner-asesoria-berenguer-360x360