COMPROMÍS alerta que el Govern de Mazón del PP ha fet desaparèixer les partides pressupostades per tal de començar les obres del TRAM a Mutxamel I Sant Joan.

18 de abril de 2024 El Comarcal de Alicante El Comarcal de Alicante
CONXI MARTINEZ - COMPROMIS MUTXAMEL_
CONXI MARTINEZ - COMPROMIS MUTXAMEL_

Mutxamel, 17-04-2024.

Conxi Martinez Verdu, regidora de Compromís a l'Ajuntament de Mutxamel:

L’anterior govern, format entre altres per COMPROMÍS, va encetar i dotar pressupostàriament els treball i projectes necessaris per a la consecució de la connexió del TRAM amb Sant Joan i Mutxamel, així com una partida pressupostària per tal de començar les obres. En declaracions de Conxi Martinez, regidora de Compromís a l’Ajuntament de Mutxamel: “L’anterior govern de la Generalitat, amb presència de COMPROMÍS, havia redactat, aprovat i adjudicat el Projecte bàsic i el Projecte de Construcció de la connexió del TRAM amb Mutxamel per un import de 336.328,05 euros”. Així mateix s’havia aprovat i adjudicat el corresponent a la connexió amb Sant Joan, adjudicat per 411.908,92 euros. A més a més, els pressupostos 2023 de la Generalitat contemplaven dues partides que sumaven més de 4 milions d’euros per a l’execució del projecte i existia un cronograma que preveia la finalització del projecte per a 2027”.

La Comarca de l’Alacantí compta amb prop de mig milió d’habitants. La falta d’opcions de transport públic per a una part de la població coarta la vertebració territorial i aprofundeix en les desigualtats, limitant les oportunitats de desenvolupament social i econòmic tant a escala individual com col·lectiva. El PMUS d’Alacant ja identificava més de 8.000 desplaçaments en el cas de Sant Joan i vora 3.700 en el de Mutxamel només relacionats amb la capital.

La regidora de Mutxamel ha continuat declarant: “Es inexplicable i una vergonya que l’actual govern del PP de Mazón elimine dels pressupostos del 2024 qualsevol referència a aquests projectes. Aquesta actitud acabarà per generar un gran malestar i continuar provocant inconvenients entre la ciutadania per la falta de transport públic, a més de posar en risc i tirar a la brossa la inversió de més de 800.000 euros ja pagats per la redacció dels projectes, i condemnar a les nostres poblacions a un retard inadmissible. No sabem quan començaran les obres i quan tindrem el TRAM. El govern del PP condemna a la nostra comarca, la segona amb més població del País Valencià, a no tenir connexions adequades i continuar desvertebrada”.

L’elevada dependència del vehicle privat, que ronda el 70 % a la comarca de l’Alacantí i la desvertebració territorial augmenten les desigualtats socials i econòmiques, entrebancant la consolidació i proliferació d’empreses en diferents sectors econòmics, augmenten l’emissió de gasos contaminants que afecten a la salut de les persones i contribueix significativament al canvi climàtic. Sense comptar amb la pèrdua de temps que inverteixen les persones, generant estrès i malestar. Conxi Martinez ha continuat dient: “L’economia, la qualitat de vida de les persones i la seva salut, és el que està posant en risc el govern del PP. L’estratègia del PP consisteix a vendre fum i prometre falsedats. Mentre la ciutadania és la que suporta i paga els retards i la dilapidació dels diners públics”.

Conxi Martinez Verdu

CLINICA DENTAL ESCODA 2023 MAYO

banner-web-gs-cerrajeros-2022 1140px

clinica dental doctora de la fuente banner

OPEN BLUE LAVANDERIA BANNER copia

BANNER-OPTICA-LLOIXA-2022

Banners-MARE-400x400

banner nucleo inmobiliaria 2022

logo acea sant joan asociacion 2022 felix copia mejor

  BANNER_300_x_300_CLINICA_DENTAL_DOCTORA_FUENTE

Lo más visto

banner-asesoria-berenguer-360x360